Taistelu on ohi, kämppä myyty!

Ei senttiäkään periksi!

 

Huh huh ja heipä hei! Lopulta asunto taistelu on ohi ja oma asunto on myyty. Aiomme ostaa itsellemme omakotitalon, koska perheessä on jo 5 henkilöä niin tilaa tarvitaan ja minun laskujen mukaan omakotitalo on edullisempi vaihtoehto ainakin meille, ainakin tämä asunto mikä aiotaan ostaa. Mutta miten kaupat meni?

OKT tingattiin melko paljon, asuntoon on tehty täysremontti, lattiat, seinät, katot, pesuhuoneet, putket, ikkunat&ovet ja sauna + pihaan on laitettu asfaltti. Asunnon pyynti oli 175 000€ ja kyllä oli melko kamppailut tinkailussa. Myyjä puotti hinnan aluksi vain 173 000€ ja se ei ollut lähelläkään meidän hintaa. Lopulta kaikkien keinojen jälkeen saimme hinnasta 10 000€ pois, eli asunnosta maksamme 165 000€!! JES!

Sitten alkoi oman asunnon myynti ja voi hyvä luoja tätä HÄSSÄKKÄÄ! Meillä oli näyttöjä vähintään 2x/vk ja siihen samaan syssyyn oli vauvan ristiäiset ja keskimmäisen pojan synttärit, eli yhtenäkin sunnuntaina meillä oli ensin ristiäiset, sitten vieraat pihalle ja kauhea tohina ja siivous päälle ja 1h päästä asunnossa oli näyttö. Seuraavana sunnuntaina oli pojan synttärit ja luovutettiin kerralla, kaivettiin kukkaro esiin ja pidettiin pojan synttärit leos leikkimaassa  . Tuo oli kyllä oikein onnistunut reissu, kaikki lapset tykkäsit tietenkin, saimme oman synttärihuoneen (merirosvo huone) ja herkuttelujen jälkeen lapset sai leikkiä niin kauan kun jaksoi. Lysti maksoi 160€ ja siihen kuului huone + 8 lasta, kallista periaatteessa, mutta eipähän tarvinut siivota ja sai asunto näyttö rullata omalla painolla.
Eilen saimme ensimmäisen ostotarjouksen.. 152 000€... No fucking way(meidän pyynti oli 169 000€). Laitoin vastatarjouksen 165 000€ ja sanoin että tämä on minimi, tästä alemmas en mene senttiäkään. Välittäjä oli taistellut ostajien kanssa koko tämän päivän ja lopulta oli saanut väännettyä kaupat valmiiksi, eli asuntomme myyntiin 165 000€! Nyt saan taputtaa itseä selkään, koska minä olen vääntänyt yksin kaikki nämä hinnat, vaimo on kuunnellut vierestä. :)
Viimeinen ehto ennen myyntiä / uuden ostoa on että meidän asunto menee läpi kosteusmittauksesta ja että tuleva asuntomme menee läpi täysmittaisesta kuntotarkastuksesta.
Kyllä minä sanon että kun perheessä on 3 lasta niin on tämä asunnon myynti melkoista haipakkaa..  Onneksi se on ohi. Nyt laitoin tyytyväisenä pankkiin viestiä että hyväksymme heidän myöntämän lainan ja ehkä jo parin viikon sisällä aletaan muuttamaan. JIHUU!

Mieli on ollut vähän allapäin kokoajan ja ajatukset huidellu missä sattuu, mutta nyt tuntuu että elämä taas maistuu ja virtaa löytyy. Uuteen asuntoon alankin sitten heti tekemään pientä pintaremonttia, eli tapettejen poistoa ja uuden asennusta ja joihinkin huoneisiin uudet laminaatit koska vanhat ei silmää miellytä, myös uusi jääkaappi on suunnitelmissa ja arkkupakastin + kaikkea sisustus härpäkettä mutta ne on vaimon heiniä :D Eiköhän tässä tämä lopputalvi heilahda melko nopeasti joten ei muuta kun hyvää kesää kaikille, sehän on jo ovella!
Sijoituksiin ei ole hirveästi rahaa nyt tullut, koska maksan 100% meidän asuntolainan ja aikaisemmissa kirjoituksissa tästä olen kirjoittanut enemmän joten kaivelkaa sieltä. Joitain kymppejä kuitenkin sijoituksiin on mennyt. Myös tilillä olen kokoajan pitänyt 2000€ säästösummaa ja aina jos sieltä rahaa katoaa niin seuraavasta tilistä pumppaan 2000€ rajan täyteen. 
Hyvää loppuviikkoa kaikille ja muistakaa nauttia vapaista! :)
PS. Katselin pitkästä aikaa blogini tilastoja, minulla on jo 4 vakituista lukijaa, KIITOS TEILLE VALTAVASTI!! Blogia jo luettu tuhansia ellei kymmeniä tuhansia kertoja. Kiitos kaikille.

2 kommenttia:

  1. Mahtava blogi! Luin kerralla kaikki postaukset ja tämä menee kyllä ehdottomasti kirjanmerkkeihin. Pidän sun helposti lähestyttävästä tyylistä kirjoittaa ja meillä näyttää olevan hyvin samankaltaiset ajatukset monen asian suhteen. Ja jatka ihmeessä kirjoittelua myös arkipäiväisemmistäkin jutuista, ne tuo oman suolansa tähän blogiin.

    Hiukan tekisi mieli pistää omakin blogi pystyyn, täytyy miettiä asiaa ja ehkä testata ensin kirjoittaa sitä ”yksityisesti.” Oma sijoittajaura on ihan lähtökuopissaan, seuraavasta palkasta menee ensimmäiset rahastosijoitukset, jei! Painolastina mulla on myös sellainen 2000€ luottokortti velkaa ja muita osamaksuja 500€... Kevään tavoitteena hankkiutua niistä eroon!

    Onnittelut perheenlisäyksestä ja asuntokaupoista!

    T. Vasta-alkaja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tosi paljon, voi että kun tulee hyvä mieli kun lukee tämmöisiä kehuja! :) Aloita ihmeessä blogin pitäminen jos tykkäät kirjoitella ja onhan se mukava sitten vuosien päästä nähdä historiaa että miten on asiat edennyt. Suosittelen maksamaan kaikki vipit ja luottokortti velat pois ennen kun alat sijoittamaan / säästämään, koska ne kasvaa korkoa jos ei niitä hoida mahdollisimman nopeasti :) Yllättävän nopeasti tuommosen 2500€ maksaa pois :) Tsemppiä ja kiitos vielä kerran!

      Poista

TERVETULOA BLOGIINI

Ero, rahat meni, luotto tapissa.. Mitä on tapahtunut?

Aika vaan lentää Hei vaan pitkästä aikaa kaikki lukijat. Aikaa on vierähtänyt yhtäkkiä 1,5 vuotta, enkä ole tehnyt yhtään sijoituksia j...