Salkun 1v synttärit ja syvä analyysi

SALKKU 1V!


Salkkuni alkaa olemaan 1v ikäinen. Nordic mining osakkeen ostin 1v2kk sitten, mutta säännöllisen, järkevän rahasto sijoittamisen aloitin helmikuussa, eli rahastoille tulee 10kk täyteen. Käytän silti vuodenvaihdetta vuosipäivänäni niin pysyy asiat yksinkertaisena. Katsotaampa miten minun ensimmäinen vuosi on edistynyt:

Rahastot:


ETF omistuksiin olen tyytyväinen, toki S&P 500 olisi saanut nousta vieläkin vähän enemmän, mutta rahastoihin olen kyllä hieman pettynyt. En tiedä mitä nyt loppuvuodesta tapahtui mutta kaikki rahastot droppasi loppuvuodesta melko mallikkaasti ja vuosituotto olisi kyllä naurettava ilman ETF omistuksia. Tavoitteeni on joka vuosi saada vähintään 6% tuottoa, joten tämän hetken n. 8% tuottoon täytyy olla tyytyväinen ja myös indeksi voitettiin hienosti.

Osakkeet:Osakkeitahan minä en oikeasti itselleni vielä osta, mutta tämän yhden osakkeen ostin kun aloitin sijoittamisen ja ajattelin pitää tätä hamaan loppuun saakka, kävi sille miten hyvänsä. Summa on niin pieni etten tätä aio myydä poiskaan ja ehkä joskus se sieltä nousee. Parhaimmillaan taisin olla +20% jossain kohtaan, mutta loppuvuosi on ollut yhtä pudotusta ja kuvat kertoo karun totuuden. Olkoon tämä nyt se aloittelijan ensimoka.

Yhteenveto:

Omaan rahasto/etf pakettiin olen tyytyväinen ja aion pysyä samassa suunnitelmassa. Nordic mining osakkeeseen en oikein ota kantaa, se on mitä on ja olkoon siellä. Vuodessa sain rakennettua itselleni salkun jonka arvo on tällä hetkellä 3974€, mikä on kyllä ihan järjetön suoritus minulta enkä oikein ymmärrä miten tähän on päästy, mutta hyvä näin!

Vuosi 2018:

Uskon että vuodesta 2018 tulee paljon huonompi sijoituksellisesti kun tästä vuodesta. Kolmas lapsi syntyi taloon ja vaimo on äitiyslomalla melkein koko 2018 vuoden, joten minä maksan 70-80% laskuista ja asuntolainasta ja se tulee vaikuttamaan sijoituksiin. Nyt olen 1kk elänyt niin että maksoin itse asuntolainan lyhennyksen ja vaimo maksoi pelkästään vastikkeen ja huomasin ettei minulla jäänyt penniäkään sijoituksiin. Not good.
Suurempiakin muutoksia voi olla tulossa, olemme nimittäin katselleen omakotitaloa perheellemme ja tälläkin hetkellä meillä on yksi tarjous vetämässä ja odotamme myyjän vastausta. OKT olisi mielestäni järkevin ratkaisu meille.
Toinen iso muutos tulee olemaan se että menetän firman auton, mutta sen ansiosta alan saamaan ruokarahat suoraan tiliin, joka on n. 200€/kk verovapaasti, mutta se tarkoittaisi varmaan sitä että meidän pitäisi hommata toinen auto. Uskon kuitenkin että auton pito ei maksa 200€/kk, joten odotan jääväni tuosta ratkaisusta hieman voitolle ja näin saisin lisää rahaa sijoituksiin.
Rakennusliitosta aion erota 2.1.2018 ja liityin YTK:n palvelukseen, siinä säästän vuodessa 300-400€.
Vakuutuksia olemme myös vaimon kanssa miettineet ja niihin takerrutaan ehkä jossain toisessa kirjoituksessa tarkemmin.
2018 vuoden tarkoitus olisi tienata mahdollisimman paljon ja karsia kaikki mahdolliset ylimääräiset kulut pois. Sijoittaa aion niin paljon kun rahkeet riittää, mutta kuten sanoin niin tuskin tähän 4000€/v vauhtiin päästään.
Osakkeita saatan myös mahdollisesti ostaa, ainakin ne on kovalla mietinnällä. Ongelma vain on se että yksi ostoerä tulisi olla n. 1500€ että kulut pysyy järkevinä, joten en varmaan saisi vuodessa kuin yhden ostoerän tehtyä. Mikäli alan osakkeita ostamaan, aion säästää 50/50 periaatteella rahastoihin/osakkeisiin.

HYVÄÄ UUTTAVUOTTA KAIKILLE JA MENESTYKSEKÄSTÄ VUOTTA 2018!!


3 kommenttia:

 1. Muista myös tarkastaa jatkk, taitaa olla kaikista halvin kassa.

  VastaaPoista
 2. Muista myös erota kirkosta jos ette ole vielä tehneet. Myös KELA-tuista menee kirkollisvero.

  Säästöä vuodessa huomattavasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kirkosta erosin myös muutama kk sitten kun tajusin että melkeen 500€/vuosi maksaa yks kirkollisvero!

   Poista

TERVETULOA BLOGIINI

Ero, rahat meni, luotto tapissa.. Mitä on tapahtunut?

Aika vaan lentää Hei vaan pitkästä aikaa kaikki lukijat. Aikaa on vierähtänyt yhtäkkiä 1,5 vuotta, enkä ole tehnyt yhtään sijoituksia j...