Miksei ihmiset vaan ymmärrä?

Pihi vai tyhmä?

Hei kaikki. Nyt ei puhuta kassastani tai muutenkaan minun rahoistani, nyt on perjantai, muutama olut alla ja nyt puhutaan asioista mitkä minua on mietityttänyt lähes päivittäin mutta ei niistä oikeen viitsi ääneenkään sanoa kun olen heti se "pihi paska" ja "mitä se muutama euro nyt mihinkään vaikuttaa".

Eli nyt puhutaan säästäjän tärkeimmästä asiasta; arki elämästä!

Olen tosiaan töissä raksalla, pyörin päivät pölyssä ja paskassa, ja ihanat tauot pidän yleensä aina joko jonkun kerrostalon kellarin pohjimmaisessa ja syvimmässä kolossa mitä talosta löytyy tai ankeassa, rautaisessa, kylmässä "taukokopissa"; riippuen siitä mikä minun työmaa on. Minun pyyntö yleisiin hygienia ja ruokailu oloihin on että saan tilan jossa on pistorasia että saan jääkaapin ja kahvinkeittimen toimimaan... ja haluaisin käydä vessassa pöntöllä; yleensä ensimmäiseen vaihtoehtoon ratkaisu löytyy. En halua oikeasti dissata raksamiesten oloja, jos saan lämpimän kopin eikä tarvi istua taukoja talvella kylmässä autossa niin kyllä minä onnellinen olen, lämpenee sormet ja märät vaatteet vähän aikaa ja jos pistokkeita likenee liikaa niin saattaa jopa radio olla päällä ja kuulee musiikkia!
Vähän lähtee nyt ajatus haahuilemaan liikaa tuonne totuuksien puolelle niin palataampa "peruskuvaan". 
En tiedä olenko tyhmä vai pihi mutta minä tykkään tehdä kotona itselle eväät töihin. Ja jotenkin se tuntuu muiden mielestä naurettavalta että minä syön siellä lämpimässä työmaakopissa aina itse tekemiä ruokia, kun grilliltä sais paljon parempaa. Olen lopettanut punaisen lihan syönnin ja ei oo ihan lähi grillillä näkynyt riisiä ja kana kastiketta salaatilla tai lohta ja uusia perunoita... Kai minä oon tyhmä, kuka nyt töissä söis ruokaa mitä kotona söis.. phyi.. ja eihän se oo ku 7-10€ se ateria ja saat kebab burgerin naaman eteen heti, MIETI NYT VÄHÄ?
Kovin moni ei varmaan blogiani lue, mutta olis mukava jutella ihmisten kanssa nimenomaan näistä arkisista kuluista, esim ruoka; mietin ensin että aloitan keskustelun sharevillessä, mutta siellä tämmönen asia ehkä lynkataan tai sanotaan ettei liity sijoittamiseen niin kirjoitin sitten tänne omaan blogiin tästä aihee. Aiheesta voidaan mielellään puhua sitten minun shareville kanavalla tai täällä blogissa. Miettikääpä kuinka hirvittävästi oikeasti normaali ihmisillä menee rahaa aivan järjettömään tyhmyyteen, mitä ne eivät itse tajua. Puhutaan sadoista euroista kuukaudessa ja puhutaan ihan normaali kauppa reissuista.

En tiedä onko pihiä vai tyhmää käydä s-kaupassa ja maksaa kaikesta enemmän, mutta hei saatpahan bonusta?
Itse käyn lidlissä, käyn vaikka väkisin lidlissä ja jos on ihan pakko joku erikoinen tuote saada näistä suomen mafia liikkeistä K & S ryhmistä, niin hammasta purren käyn sen hakemassa, mutta samalla nauran heidän järettömille hinnoille ja tiedän olevani oikeassa.. Lidl on arki tarpeissa n. 30% halvempi, onko teillä semmoista bonuskorttia? Olen perheellinen ihminen ja ruokaan kuluu rahaa ihan sikana. Olen myös kiinan unelma eli olen tehnyt pelkästään poikia, joten ruokaan kuluu iiiiiihan sikana!
Minä en ymmärrä miksi ihmiset pitää pystyssä S & K ryhmiä? Miksi te siellä käytte? Saatte lidlistä kaiken halvemmalla, mutta ette viitsi siellä käydä? Siellä ei ole kaikkea? Ette jaksa tutustua ja onko tuo nyt niin euron päälle?
Oikeasti esim *PHYI* prismasta ei saa 50€ ihan_mitään. lidlistä sillä saa 4 kassia ruokaa. En ole mikään lidlin edustaja, olen köyhä rakennusmies, mutta yritän rikastua ja katson sivusta kun suomessa paremmassa olevat ihmiset eivät yritä rikastua vaan nimenomaan tuhlaavat arkiseen aherrukseen kaiken, vaikka heillä jos kenellä olisi mahdollista rikastua entistä enemmän..

Ristitään tämä blogi PERJANTAI BLOGIKSI
(kaikki tähän kirjoitettu on kirjoitettu alkoholin alaisena ja näinollen en ole vastuullinen) 

14 kommenttia:

 1. Itseäkin naurattaa välillä muiden rahankäyttö :D Töissä syön itse myös aina kotoa otetut eväät, tulee todella paljon halvemmaksi. Olen kaupassa töissä ja kyllä työkavereilla menee aina se 4€-10€/kerta, melkein tunnin palkka, ei mitään järkeä mielestäni :D
  Tuosta s-kaupasta mulla on hieman erilaisia kokemuksia, tosin asuin vain kuukauden omillani, mutta tuli siinäkin ajassa jo jonkin näköistä vertailua tehtyä. Kodin lähellä oli lidl ja iso s-market. Päädyin siihen, että S-market oli ainakin tässä tapauksessa parempi. Maito oli sentilleen samanhintaista (litrahinta), leipä oli S-marketista huomattavasti halvempaa, reissumiehet vain tyyliin 2€/kg. Jugurttii oli myös halvempaa S-marketissa, jos halvimman vaihtoehdon, k-menun, valitsi. Oli tyylii 0,70€/kg. En oikein muista tarkemmin näitä hintaeroja, mutta silloin ainakin päädyin käyttämään pääasiassa S-markettia! Toki valitsin aina halvimman vaihtoehdon, kyllähän ne valion jne tuotteet maksavatkin paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No johan nyt on kun monta ihmistä jo väittää että s-ryhmä olis halvempi :D Pakko se on käydä verailemassa ei tästä muuten pääse yli. Joo ihan sairasta edes ajatella miten paljon joillaki menee ruokailuihin rahaa kun jokapäivä käyvät jossain syömässä. Joskus töissä kysyin näiltä grilliltä kävijöiltä että laskekaapa huvikseen paljonko tuo teidän työsyönti tekee kuukaudessa; sain tietysti räkäset naurut vaan päälle että eihän se nyt mitään maksa, samanverran ku sinun omat eväät. jepjep.. :D Kiitos kommentista :)

   Poista
 2. Todella hyvä ja helppo tapa säästää. Omat duuniruokakulut tasan 80€ JOKA kuukausi. Omat tekemät hyvät safkat tai jotain kaupasta. Oikein suunniteltuna ja budjetoituna ei tee ees vaikeeta. En ikinä pistäisi 300-400€ kuussa johonkin kebabeihin tms skeidaan.. -AM

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täysin samaa mieltä. Ja kun tuommosen suunnitelman tekee niin se jää kun itsestään päälle ja rahaa säästyy kun ei tule edes mieleen että lähtis aina grillille :) Kiitos paljon kommentista!

   Poista
 3. Yleensä tehdään illalla ruokaa ja mitä siitä jää syön seuraavana päivänä töissä. Perjantaisin on tapana käydä "ulkona" syömässä. Hirveästi en ole syömiseen kiinnittänyt huomiota tai sen hintaan, sillä yleensä ostetaan pelkästään lämpimän ruuan tekoon tarvittavia aineksia ja leipätarvikkeita. Jugurtit ym. olen jättänyt pois. Säästyy aikalailla rahaa ja kenenkään niitä ei oikeasti tarvitse syödä. 2 lämmintä ateriaa + leipää aamulla ja illalla riittää minusta ihan hyvin.

  Aika harvassa on ne ihmiset, jotka tienaavat todella huonosti. 90% näistä "aina rahat loppu"-ihmisistä vika on menoissa. Kuten jo blogikirjoituksessa käsiteltiin, jokaisella on enemmän tai vähemmän järjettömiä rahankäyttökohteita joista voisi karsia. Olen itse hyvin nuuka, mutta vanhemmiten olen alkanut laiskistumaan, enkä jaksa ajatella asioita niin paljon. Tarkoitan siis, että elän säästeliäästi, mutta en välttämättä mieti sen enempää käymmekö esim. Lidlissä tai S-mafiassa. Aina ei edes tule ostettua sitä halvinta merkkiä, mutta ostetaan ainoastaan sitä mitä tarvitaan, eikä anneta kaikille mielihaluille valtaa.

  Ihmisillä menee myös usein tarpeet ja halut sekaisin. Se on selvää, että moni täällä haluaa paljon, mutta aika vähän on sitä mitä todella tarvitsee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika samanlaisia ihmisiä tunnutaan olevan näiden asioiden suhteen. Minä teen kans aina kotona lämpimän evään ja loput otan töihin, helppoa, terveellistä ja paljon halvempaa :) Tuo on kyllä totta mitä puhut rahan käyttämisestä, minusta tuntuu että on ihansama miten paljon jotkut ihmiset tienaa kun niillä on aina rahat vähissä. Heti kun jostain tulee vähän enemmän rahaa niin sitten tarvitaankin vähän enemmän kaikkea tavaraa ja sinneppä ne rahat taas katosi. Kiitos paljon kommentistasi :)

   Poista
 4. Itse tulee käytyä Prismassa koska:
  -Huomattavasti parempi valikoima
  -Alhaisemmat (osittain samat) hinnat (jo ennen S-kortin vilauttamista)
  -S-kortilla maksaessa ei tule paperikuittia, vaan sähköinen
  -Laajemmat aukioloajat
  -Asiakaskunnassa ei ole samallalailla haisevia juoppoja, joten viihtyisämpää käydä

  Itse yritän pärjätä halvalla, mutta en ole ikinä ymmärtänyt Lidlin hehkutusta Prisman ohi. Tämä toki riippuu paljon varmaan siintä mitä tuotteita ostaa, mutta ainakin itse ostan suurimmaksi osaksi kasviksia ja hedelmiä, sekä vähäisissä lihatuotteissa yritän panostaa laatuun (mileuiten kanaa/kalaa, ei jauhelihaa). Se toki täytyy myöntää että Lidlissä on Lohi usein halvempaa. Valitsen usein myös luomu-tuotteita. Lehtien ostoskorivertailuissakin Prisma on nykyisin mennyt Lidlin ohi, mutta en luota hirveästi näihin vertailuihin koska vertailtavat tuotteet eivät useinkaan ole täysin samoja keskenään ja korin sisältö on hyvin asiakaskohtainen. Sen olen huomannut, että K-kaupat (myös Citymarket) ovat kaikkein kalleimpia lähes jokaisen tuotteen osalta.

  Prismassakin usein tuntuu ettei löydä sellaisia tuotteita mitä etsii, niin siihen verrattuna voi sanoa ettei Lidlistä löydy mitään.

  Itse saan työnantajalta lounasseteleitä, jolloin itse maksettavaa tulee 6,4€/lounas. Tuolla hinnalla en itse ainakaan kykene kotona tekemään yhtä monipuolista ja terveellistä ruokaa, kuin mitä käymissäni lounasravintoloissa tarjotaan. Usein jo pelkkä kotona tehty salaatti maksaa tuon verran (ja tämä ei johdu Prisman "korkeista" hinnoista). Toki kotona tehty ruoka on varmasti halvempaa ja terveellisempää, kuin kebab/grillikioskilla käynti.

  Itse olen jonkin verran pähkäillyt terveellisen/halva ruuan välissä tasapainoilua. Alkuvuodesta yritin syödä hetken aikaa superterveellisesti, niin omien ruokaostosten hinnaksi tuli hieman yli 500€/kk, vaikka tuolloinkin yritin etsiä halpoja vaihtoehtoja haluamieni tuotteiden sisältä. Se alkoi olla kuitenkin aivan liikaa, joten olen huonontanut ruokavaliotani ns. omalle normaalille tasolle ja hinta on nyt noin 250€/kk. Avokadot, kala, pähkinät ym. ovat todella kalliita ja näkyvät heti kuitin loppusummassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja sen verran lisään että ravintolassa syönnin ymmärrän toki jos lounareita saat firmalta. Voiko lounas seteleillä enään nykyään maksaa ruokaostoksia kaupassa? Entiseen aikaan ainakin vielä pystyi, joten jos haluaisi niin voisihan siinäkin säästää että söis töissä kotiruokaa ja käyttäis lounarit ruokaostoksien maksuun :)

   Poista
 5. Kiitos kommentista. Täytyy kyllä myöntää etten käy nykyään enään koskaan s-ryhmän kaupoissa, joten voihan se olla että ovat laskeneet hintoja, mutta ainakin ennen tuntui että joka asiasta sai maksaa enemmän, mutta ehkä minä sitten ostan juuri niitä tuotteita mitä lidlistä saa halvemmalla, mene ja tiedä. Terveellinen ruokavalio on kyllä kallista, itsekin ruukaan dietata / puhdistaa kroppaa kerran vuodessa niin syön 2-3kk melko terveellisesti ja se kyllä näkyy kuitissa, ei olisi vara aina niin syödä. Täytyypä joskus käydä ihan tosissaan prismassa vertaamassa hintoja että voisko sitä sitten sielläkin käydä, mutta kyllä ainakin nämä pikku s-marketit minusta on kalliita kun joskus sieltä pakollisia tarpeita oon hakenut.

  VastaaPoista
 6. Lidl all the way :) Käytiin muutama viikko sitten taas kokeilemassa millaista on shoppailla Prismassa mutta ei olla kyllä takaisin menossa! Huhhuh sitä kirkuvien lasten määrää. Ja valikoimaa sen verran ettei tiedä mitä ostaisi... Kaupassa käyntiin meni valehtelematta 3* se aika mikä normaalisti kuluu Lidlissä :D

  VastaaPoista
 7. Kyllä Lidl on vaan paras. Eilenkin tuli käveltyä kaupasta tulos viiden kangaskassin kanssa ja ostokset maksoivat 51 euroa. Kieltämättä huvittavaa, kun ihmiset argumentoivat sen puolesta, että voisivat kantaa rahansa kalliimmalle Keskolle tai S-ketjulle. Suosikkejenai ovat:
  "Lidlissä käyvät vain nistit/maahanmuutajat/köyhät."
  "Lidlistä ei löydä kuin karkkia ja limpparia."
  "Lidl ei ole kotimainen yritys."
  "Lidleissä on huono hyllyjärjestys."

  VastaaPoista
 8. Lidlissä tulee käytyä 90% kerroista. Lidlin ainoa surkea puoli on pieni ja rajoittunut valikoima (esim. oliiviöljyt) joten joudun käymään S-Marketissa täydentämässä

  VastaaPoista
 9. Itse käyn vain S-Marketissa, koska --> se on lähin ruokakauppa meiltä kotoa (16km), kun taas lähimpään Lidliin on yli 40km ja se ei osu mitenkään esim. työmatkankaan varrelle. Eli joskus myös tämmöiset seikat vaikuttavat vahvasti omaan ruokaostokseen ja kukkaroon.

  VastaaPoista
 10. Prisma saa äänen täältäkin. Usein Lidlissä käydessä jotain jää puuttumaan, koska valikoima ko. kaupassa on paljon suppeampi kuin Prismassa. En vaan jaksa ajella ympäri kaupunkia parin tuotteen takia. Myöskin maito, jota meillä kuluu PALJON vie Prismaan, koska Lidlin maitoa ei lapset suostu juomaan, Valio on liian kallista ja Prismassa Kotimaista-maito maksaa 0,70€ (jopa pienemmissä S-kaupoissa se on kalliimpaa kuin Prismassa). Toki myös lasten leikkipaikka ja se, että sieltä saa ruuan lisäksi kaiken muunkin vaikuttavat asiaan positiivisesti.

  VastaaPoista

TERVETULOA BLOGIINI

Ero, rahat meni, luotto tapissa.. Mitä on tapahtunut?

Aika vaan lentää Hei vaan pitkästä aikaa kaikki lukijat. Aikaa on vierähtänyt yhtäkkiä 1,5 vuotta, enkä ole tehnyt yhtään sijoituksia j...