Marraskuun kassakatsaus

KASSAKATSAUS

Terve kaikille lukijoille! En ole pitkään aikaan päivityksiä tehnyt, oikeastaan ei ole ollut aikaa ja jos on ollut aikaa niin ei ole ollut oikein mistään mitä kirjoittaa.
Olen nyt laittanut n. 80-90% säästöistä omiin säästöihin tilille ja loput sijoituksiin, joten sijoituskassa ei ole kasvanut kovin paljoa, mutta olen saanut säästöihin jo n. 1400€.
Säästöjä rakennan sen takia koska 1-3vk sisällä perheeseemme syntyy uusi lapsi ja olen sitä varten yrittänyt jonkulaista varakassaa saada aikaan. Vaimo on äityslomalla väh. 10kk, joten tuo 1400€ toisi jo 140€ lisää rahaa kuukaudessa käytettäväksi, JOS omat rahat ei yksinkertaisesti riitä. Tulen maksamaan 70-80% kaikista asumiskustannuksista ja varmasti suurimman osan laskuista, joten saapa nähdä miten miehen käy, pysähtyykö sijoittaminen melkein vuodeksi kokonaan kun ei ole rahaa mitä tallettaa. Toivottavasti saan edelleen rahaa myös sijoituksiin.
En muista olenko blogissa vai sharevillessä puhunut siitä kuinka olen yrittänyt saada myös vaimoni sijoittamaan mutta hän pitää tätä ihan hullujen touhuna, niinkuin 90% suomalaisista. Nyt on tullut sen verran hyviä uutisia että hän alkaa jo ymmärtää tämän idean ja on alkanut jo miettimään että pitäisiköhän hänenkin aloittaa ;) En millään häntä nyt painosta tähän hommaan vaan aina välillä kerron faktoja miksi se kannattaa jne ja huomaan että hänen olemus ja äänensävy ja kaikki on muuttunut kokonaan kun puhutaan sijoittamisesta. toivottavasti pian myös vaimoni alkaa sijoittajaksi, ensimmäisenä aion suositella hänelle vain pelkkiä supereita, ne kun on minusta niitä varmimpia eikä mitään hirveitä heilahteluita tapahdu tai jos jossain superissa tapahtuu niin yleensä toinen sen menetyksen paikkaa.

Harmillisesti sijoitukset ei ole kasvanut kun 240€ 1,5kk aikana, vaikka olen kyllä tallettanut enemmän, mutta nordic mining on päättänyt ottaa todellisesti nuo kaivuu hommat käytäntöön ja kaivavat nyt asiakkailleen monttua :) 1,5kk sitten oli tuotto 3kk: +24,57%; nyt se on -18,53%. Mutta tässä tilanne nyt, pian paukkuu 4000€ rikki:
 

4 kommenttia:

 1. Hitaasti mutta varmasti etenet. Siitä se salkku kasvaa:) Onko suunnitelmissa perustaa lapselle salkku, jos saa kysyä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä se kasvaa hiljakseen :) Anteeksi myöhäinen vastaus, oli jäänyt tämä kommentti vähän ohi.. Haluaisin perustaa lapsilleni omat salkut mutta vaimo vielä hankaa vastaan, hän pelkää että rahat siinä vaan menee :D

   Poista
 2. Jos vaimosi on Facebookissa, niin suositteleppa liittymään näihin ryhmiin: Vauras nainen, Ompeluseuran talousgurut ja Sijoittajanaisten sparrausboxi. Ovat kaikki siis vain naisille suunnattuja talous- ja sijoitusaiheisia ryhmiä, joissa omakin innostukseni sijoittamiseen syttyi! Vauras nainen näistä ryhmistä ehkä helpoiten lähestyttävä ja jokaisesta ryhmästä löytyy naisia ihan vasta-alkajasta kokeneempiin. :) t. Vasta-alkaja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, kiitos valtavasti vinkistä, täytyypä ehdottomasti suositella hänelle noita ryhmiä! :)

   Poista

TERVETULOA BLOGIINI

Ero, rahat meni, luotto tapissa.. Mitä on tapahtunut?

Aika vaan lentää Hei vaan pitkästä aikaa kaikki lukijat. Aikaa on vierähtänyt yhtäkkiä 1,5 vuotta, enkä ole tehnyt yhtään sijoituksia j...