Taloudellinen riippumattomuus minulle

Mitä on taloudellinen riippumattomuus minulle?

Hei arvon lukijat jälleen! Aikaa on taas mennyt, aina tekisi mieli tänne kirjoitella niitä sun näitä, mutta olen päättänyt pitää blogin nyt enimmäkseen sijoittamisessa.
Olen miettinyt monesti taloudellista riippumattomuutta, mitä se minulle henkilökohtaisesti merkitsee, miten aion sen saavuttaa, mitä siihen vaaditaan, miten aikoisin elää töistä riippumatonta elämää?
Paljon kysymyksiä ja yksi tyhmä pää. Olen oikeastaan saanut elää "taloudellisesti riippumatonta elämää" elämäni aikana yhteensä n. 8kk. Töissä olen siis ollut aina heti 18v asti (oikeastaan jo aikaisemmin), mutta olen ollut 2 kertaa pakkolomalla. Toisella kerralla 6kk ja toisella kerralla 2kk. Pakkolomalla tuloni oli noin 1000-1200€, en muista tarkkaan, mutta tuo summa riitti elämiseen kun vaimo kulki kuitenkin töissä ja sain tärkeimmät, eli laskut maksettua.
6kk pakkoloman aikana kerkesi jo tottua työttömään elämään ja ajatukseen ettei tarvi ihan heti ehkä noustakaan töihin. Aloin nauttimaan elämän pienistä asioista aivan ihmeellisellä tavalla. Ulkoilin ihan hirvittävästi, niin perheen kanssa kun myös yksin. Lähdin monesti talvella keskelle metsää kävelemään kuulokkeet päässä ja pyörin vain ja ihailin luontoa; tajusin että minulla on oikeasti aikaa vaan "pööpöillä" ympäriinsä eikä ole mihinkään kiire. Perheelle saatiin uusi rytmi, lapset sai nukkua vähän pidempään ja päiväkotia ei ollut niin paljon. Täytyy kyllä myöntää että rahallisesti en edes huomannut elämässä suurta eroa. Auto seisontaan, päiväkotilaskut romahti ja myös siihen töissä kulkemiseen ei mennyt rahaa. Loppupeleissä en varmasti ollut pakkolomalla kun ehkä 100-200€ köyhempi kun töissä käydessä.

 

Miten saavuttaisin taloudellisen riippumattomuuden ja mitä se vaatii?


 Jos haluaisin stressittömästi oikeasti elää sillä ajatuksella että töihin en mene, pitäisi minulla olla velaton asunto ja pääomaa sijoituksissa "sopivasti". En oikein tiedä mikä tuo sopivasti vielä on, ehkä 200 000€ riittäisi tai sitten saisi olla se 500 000€. Tottakai myös ikä vaikuttaa, eli miten nuorena jäisin pois pyörän selästä. Jos saisin normaalia työttömyysrahaa, mikä on ehkä jotain 500-700€(?), en tarvitsisi kun toisen mokoman sijoituksista elääkseni, enkä edes sitä, koska asunto olisi velaton eli isoin kuukausierä olisi kadonnut.

Miten aikoisin elää riippumatossani? 


 Olen ihminen joka ei käytä paljon rahaa. Monesti olen nauranutkin että olen aivan älytön rahan perässä juoksia, vaikken oikeasti tarvitse rahaa mihinkään. Jos olisin "vapaa", voisin ulkoilla, juoda aamulla kahvit rauhassa, nauttia luonnosta, käydä mökillä ja tehdä mökillä jotain rakennus projekteja. Kehittelisin varmasti itselle tekemistä, mutta en ottaisi mistään niin stressiä, deadlineä hommille ei olisi :) Alkaisin luultavasti harrastamaan jotain aivan ihmeellistä, olen esimerkiksi nyt haaveillut että haluaisin ostaa mökille itselle varsijousi aseen ja alkaisin harjoittelemaan sillä ampumista. Kai se on joku 30v kriisi tulossa kun tulee näitä ihme "haluja" lähes jatkuvasti mitä ihmeellisimpiin asioihin, välillä tekee mieli hommata crossi, välillä aloittaa taas lätkän peluu ja välillä vaan olla riippumatossa.

Toivon suuresti että joskus elämässä olen täysin vapaa kaikesta pakollisesta ja saan vaan nauttia ja lorvia, tehdä mitä itse ikinä haluan.

Päämääräni = Asunto velattomaksi (15-20v). Lapset aikuisia. Sijoitus pääoma väh. 200 000€... huhhuh... Tässähän tekee ihan mieli lähteä töihin kun näitä haaveita luettelee.. NOH, ehkä jokupäivä kaikki tämä on totta :)

Hauskaa viikonloppua kaikille, käykää ulkoilemassa ja nauttikaa ja levätkää; tehkää sitä mistä itse nautitte, edes yhtenä päivänä viikossa! :)

1 kommentti:

  1. Sen verran, että osinkotulothan tietääkseni vaikuttaa siihen "normaaliin työttömyysrahaan" niin aika pieneksi se jäisi tai vallan saamatta.
    Kassan ansiosidonnaisiin ei toki vaikuta pääomatulot.

    VastaaPoista

TERVETULOA BLOGIINI

Ero, rahat meni, luotto tapissa.. Mitä on tapahtunut?

Aika vaan lentää Hei vaan pitkästä aikaa kaikki lukijat. Aikaa on vierähtänyt yhtäkkiä 1,5 vuotta, enkä ole tehnyt yhtään sijoituksia j...