Tauko sijoittamisesta, pian "törsätään"

Hei taas kaikki lukijat :)

 

Nyt voi jo iloita, enään 3 työpäivää ja sitten alkaa KESÄLOMA!  Olen töissä rakennusalalla, joten minulle kesäloma on rahan suhteen vähän erilainen. Saan töissä käydessä tilin 2 viikon välein, eli minulla ei ole kuukausi palkkaa joka tulee 15pv. Niimpä olen koko kesäloman myös ilman palkkaa, tai oikeastaan 6 viikkoa, koska kesäloman jälkeen joudun tekemään 2 viikkoa töitä että saan seuraavan tilin. Tämän asian takia en voi nyt sijoittaa 6 viikkoon, vaikka ison köntän lomarahaa sainkin.
Yritän aina laskea rahan käytön tosi tarkkaan lomalla, koska monta kertaa nuorempana on käynyt niin että rahat on tuhlattu heti alkuvaiheessa ja pian on tajuttu että pitää elää vielä viikko tai pari eikä ole penniäkään. Nykyään koitan laskea kaikki menot 2kk ajalta jo etukäteen ja siirrän kyseisen summan sivuun, eli saan sitten laskut maksettua ja voin rauhassa "törsätä" loput rahat mitä tilille jää.
Olen lähes joka kesäloma tilistä siirtänyt rahaa säästöön, vedonlyöntiin tai johonkin omaan kivaan, mutta nyt en aio tehdä sitä. Minulla on kaksi ihanaa lasta ja nykyään kun olen hullumpi säästäjä kun koskaan; aion elää leveästi ja nauttia, käydä hotelleissa, huvipuistoissa, matkustaa, törsätä.
Olin viime vuoden täysin ilman kesälomaa ja jotenki nyt tajuan miten tärkeää kesälomasta on nauttia. Se on tavoite mitä kaikki työssä käyvät odottaa, ihanaa kuukauden lomaa työstä, joten nyt päätän nauttia lomasta enemmän kun koskaan ennen. Lapsetkin on jo kasvanu sen verran isoiksi että reissujen teko on paljon helpompaa joten antaa mennä vaan :)
Säästän rahaa ympäri vuoden, joka tilistä, veronpalautuksista, kaikista mistä saan rahaa, joten nyt kerran vuodessa käännetään kelkka täysin ympäri!
Hauskaa kesää kaikille! Muistakaa nyt ihmiset hyvät nauttia, laittakaa edes vähän rahaa palamaan omaan hyvinvointiin! Kyllähän minäki itseni tunnen ja tiedän tuon äänen takaraivossa joka jatkuvasti laskeskeskelee mielessä rahoja ja sen menoa ja miettii paljonko jää säästöön loman jälkeen, joten kyllä mulla tavoite on tämän 6 viikon jälkeen että saisin vähän rahaa myös sijoituksiin ja säästöön, mutta nautitaan nyt ja katsotaan mitä jää :)

Kiitos kaikille lukijoille, olipa mahtava nähdä miten moni ihminen blogiani nykyään lukee! :)

6 kommenttia:

 1. Uusi lukija ilmottautuu! Samalla asialla ollaan, ryysyistä rikkauksiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos VALTAVASTI kun luet blogiani! :) Aina tulee niin hyvä mieli kun tämmöistä kuulee! Muutama viikko vielä ja sitten katotaan jäikö lomalta mitään rahaa sijoituksiin / säästöön :D

   Poista
 2. Hei, luin kaikki postauksesi ja haluan toivottaa onnea sijoitusurallesi. Itsekin ponnistan vaatimattomista oloista kohti vakaata taloudellista turvaa.

  Samaistun moneen tekstiin kanssasi (kovat säästötavoitteet, mutta silti välillä lipsut ja myönnät tuhlauksen), mutta voin sanoa lohdutukseksi että ajan kanssa lipsuminen vähentyy samalla kun sijoittamisen mielenkiinto kasvaa.

  Pienenä vinkkinä voisin sanoa että säästä ensin ja tuhlaa sitten, eli palkkapäivänä tavoitesumma Nordnettiin ja loput elämiseen. Olen tätä noudattanut nyt noin vuoden ja on toiminut todella hyvin!

  Terkuin
  Caddie @shareville

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, Kiitos tosi paljon kommentistasi ja mukava kuulla että on samanlaisia, vaikeista oloista ponnistavia sijoittajia. Tosi harvoin minä rahaa törsään, varmasti voisin välillä vähän enemmänkin käyttää, oikeastaan jos totta puhutaan niin vuosi menee etten törsää mihinkään niin sitten kesälomalla on kiva vähän nautiskella ja törsäilläkkin jopa :) Mutta kuten uudesta päivityksestä näkee niin eipä tuota nyt niin tullut edes törsättyä ja hyvin jäi lomarahoista sijoituksiinki rahaa. Onnea sijoitus urallesi!

   Poista
  2. Katos, samalla alalla toimitaan :)

   Poista
  3. Noniin, ei voi ainakaan onnitella, joten sanotaanko että koitahan jaksaa :D No ei, ihan mukavahan se on rakennella ja kai siitä jotain maksetaanki :) "miehet on tekevinään ja firma on maksavinaan"

   Poista

TERVETULOA BLOGIINI

Ero, rahat meni, luotto tapissa.. Mitä on tapahtunut?

Aika vaan lentää Hei vaan pitkästä aikaa kaikki lukijat. Aikaa on vierähtänyt yhtäkkiä 1,5 vuotta, enkä ole tehnyt yhtään sijoituksia j...