Säästöjä säästöjä, lisää säästöjä! Miten repiä lisää rahaa itselle?

Sijoittaminen on ollut yksi parhaista asioista elämässäni, ainakin rahan suhteen. Pelkästään sijoittaminen tuo minulle paljon, mutta sen mukana on tullut valtavasti lisäymmärrystä rahasta, sen käytöstä ja siitä, mihin kaikkialle sitä kuluu.

Lopetin tupakan polton, koska minulla meni karkeasti laskettuna 8€/2pv tupakkaan, eli noin 120€/kk!! Nikotiini riippuvainen olen varmaan aina, joten jotain piti keksiä. Laskin että jos haen nuuskaa, säästän 80€/kk, joten ei tarvinut monesti käskeä kun skodan nokka tuhisi kohti haaparantaa ja hain maksimi määrän, eli 1kg nuuskaa. Nuuskaan menee siis n. 40€/kk. Kun lähdin tuolle reissulle, päätin että laitan jokatoinen päivä 8€ säästötilille, aivan kuin kävisin ostamassa tupakkaa, koska nuuskareissuun menee vaan yhden kerran se könttä summa rahaa ja sen jälkeen voin taas säästää. Eli nyt minulla pitäisi jäädä 120€/kk lisää rahaa säästöön, mikä on VALTAVA summa näin huono tuloiselle. Rupesin käymään taas salilla, koska tämä säästö kustantaa minulle joka kk salikortin + uudet nuuskarahat + ylimääräistäkin. MAHTAVA HOMMA!

Noh, eihän säästäminen tähän lopu. Me kaikki saimme verolappuset vähän aikaa sitten, kaikki omalla vuorollaan. Huomasin muutaman asian. Maksan liittoon ihan prk€leesti rahaa vuodessa, vaikka tarjolla olisi paljon halvempikin vaihtoehto, n. 4x halvempi vaihtoehto, joka silti kattaa kaikki samat palvelut ja hyödyt ja turvat minulle; eli liitto tulee menemään pian vaihtoon ja rahaa säästyy taas yli 300€/vuosi.
Työkaverin kanssa väiteltiin kirkollis verosta, minä sanoin että se on yli 300€ ja hän sanoi ettei se ole kun n. 100€/vuosi... No sain oman vero lappuni ja huomasin että kirkollisvero on 420€/v!!
En haluaisi kirkosta erota ja uskon Jumalaan, mutta pitääkö minun maksaa melkein puoli tonnia vuodessa pelkästään siksi että uskon Jumalaan enkä johonkin allahiin tai "en mihinkään"?? En todellakaan sulata tätä. En käytä mitään kirkon tarjoamia palveluita, joten minä vaan syydän sinne omia rahojani enkä saa mitään vastineeksi; melko huono diili.
Liiton vaihdolla ja kirkosta eroamisella saisin yli 700€ vuosisäästön, mikä on n. 60€/kk!!

Suosittelen kaikkia miettimään ja tarkastamaan mihin kaikkeen tungette rahaa koko elämänne ajan. Jos haluan tehdä hyväntekeväisyyttä niin teen sen ihan omasta tahdosta omalle valitsemalleni kohteelle, en kuukausittaisilla pakko maksuilla. Kiitos, olen puhunut ja olen paljon rikkaampi jälleen kun koskaan ennen.

Aion myös muuttaa sijoitus suunnitelmaani sen verran että alan keräämään "turvakassaa". Tarkoitus on kerätä n. 5000€ säästötilille ainakin näin aluksi, joten tästä eteenpäin tilipäivänä laitan kaiken ylimääräisen 50/50 sijoituksiin/säästöön.

PS. Vaimokin alkaa pikkuhiljaa innostua säästämisestä kun kerroin muutamia faktoja säästämisestä :) Tästä eteenpäin laitamme palkkapäivänä 150€ käteistä / viikko, eli 600€/kk/lärvi, jotka käytetään ruokaan ja polttoaineeseen. kaikki loput laskujen jälkeen siirretään säästöön.

2 kommenttia:

 1. Tupakka, alkoholi (erityisesti jos käy baarissa) sekä ulkona syöminen / ruoan tilaaminen kotiin rokottavat kukkaroa vuositasolla huomattavasti.
  Itse vaihdoin sähköröökiin -> Säästö huomattava. Baarireissuja olen opetellut jättämään väliin lopettamalla oman illanvieton siihen, kun muut lähtevät baariin. Säästyy aamun päänsäryiltä sekä rahaa jää taskuun.
  Tuo ruoan tilaaminen on sitten se vaikea.. pitäähän sekin välillä sallia, mutta lipsumistakin käy.

  Onnea säästämiseen ja sijoitusmaailmaan tutustumiseen.
  Itsellä nyt n. +3000e säästöt rahastoissa ja parissa tarkoin valikoidussa osakeyhtiössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensinnäkin, kiitos valtavasti blogini ensimmäisestä kommentista! :) Hienoa että sinäki oot lähteny mukaan sijoittamiseen ja oot jo saanu ihan mukavan kassanki kasaan, perästä tullaan! :D Itekki oon jättäny baari reissut lähes kokonaan, syy siihen on tosin se ettei vaan enään kiinnosta käydä baareissa, max 2krt/vuosi käyn baarissa ja aina se aamulla tympäsee tiliä kattoa, joten onneks se on loppunu. Pika ruokakin on multa jääny nykyään aika vähiin, välillä ku oikein tekee mieli niin hampaat irvessä ajelen kotiin syömään, mutta sitten tulee hyvä mieli kun ei tullu käytyä grillillä :) joskus on toki kiva käydä vaikka perheen kanssa jossain syömässä, mutta muutaman kerran vuodessa tuntuu riittävän, varsinki ku on vielä kohtuu pieniä nuo mun lapset niin se on yhtä hulinaa. Toivottavasti tykkäät blogista ja jatkat lukemista, vkloppuna tulee taas kassa katsaus päivitys ja muuta tohinaa :)

   Poista

TERVETULOA BLOGIINI

Ero, rahat meni, luotto tapissa.. Mitä on tapahtunut?

Aika vaan lentää Hei vaan pitkästä aikaa kaikki lukijat. Aikaa on vierähtänyt yhtäkkiä 1,5 vuotta, enkä ole tehnyt yhtään sijoituksia j...