Ero, rahat meni, luotto tapissa.. Mitä on tapahtunut?

Aika vaan lentää


Hei vaan pitkästä aikaa kaikki lukijat. Aikaa on vierähtänyt yhtäkkiä 1,5 vuotta, enkä ole tehnyt yhtään sijoituksia ja nyt voisin vähän avata tilannetta miksi näin on käynyt.

Aloitetaan nyt tuosta erosta ja oikeastaan kaikki kulminoituu siihen. Eli muutimme erilleen vaimoni kanssa 1,5v sitten, vähän niinku "kokeeksi" että miltä se elämä tuntuu elää ilman toista ja paraneeko vai huononeeko tilanne. Meillä kun on 3 lasta ja silloin 1,5v sitten pienin lapsi oli aivan vauva ja samaan aikaan hommattiin myös koira. Stressi oli aivan tapissa, pieni vauva itkee, 2 isompaa lasta haluaa huomiota, koira opettelee sisäsiistiksi, eli paskoo ja kuseksii nurkkiin ja puree kaiken rikki mitä löytää. Jokainen päivä oli yhtä taistelua ja molemmilta vaan loppui voimat, eikä enää muuta ratkaisua löydetty kun erilleen muuttaminen.
Minä jäin asumaan meidän omakotitaloon ja vaimo asui vuokralla.
No onneksi hyvin pian huomattiin että ei tämä ero mikään oikea ratkaisu ollut ja muutettiin takaisin yhteen, mutta rahapussille tämä kävi aivan valtavan kalliiksi.
Kaiken pahan lisäksi, eron aikana minulta loppui talveksi myös työt, eli olin yksin omakotitalossa, 160 000e velkaa niskassa, ilman töitä, liiton rahoilla (60% palkasta)...
Kyllä täytyy myöntää että tuo oli elämäni vaikeinta aikaa. Kaikki asiat oli aivan sekaisin, tuntu että koko elämä oli revitty ja rikottu ja mikään ei toiminut, meni rahat, meni lapset, meni kaikki.
Onneksi nykyään asutaan kaikki taas saman katon alla, mutta tuo rahallinen lovi tuntuu edelleen meillä molemmilla. Molemmilla on aikalailla BN luottokortti tapissa ja tuntuu että rahat tarve lisääntyy jatkuvasti kun lapset kasvaa, eli eletään melkolailla kädestä suuhun eikä luottoa saa paljon sen enempää lyhennettyä kun kaikki menee mitä tulee.
Olen kuitenkin ottanut nyt niskasta itseä kiinni ja yrittänyt taas aggressiivisesti säästää. Tein laskelmia ja huomasin että rahaa pitäisi kyllä joka kk pari sataa jäädä ylimääräistä.
Nyt vuoden 2019 olenkin säästänyt niin paljon kun mahdollista ja olen saanut säästöön 3100€. Pian minulle myös maksetaan urakka jonka töissä sain valmiiksi ja siitä pitäisi tulla ylimääräistä n. 1000-1500€. Myös vuoden 2017 ateria korvaukset ja kilometri korvaukset on verottajalla maksamatta, joten sieltäkin jossain kohtaa pitäisi tulla lisää ns. "ylimääräistä" rahaa säästöön.

Kysynkin nyt teiltä viisaammat henkilöt, mitä itse tekisitte tilanteessani.
A) käytän kaikki säästöni ja maksan luottokortin pois -> tämän avulla minulla jäisi enemmän säästöön joka kk, mutta toisaalta taas kaikki säästöni hupenisi ja BN luottokortti on kyllä todella edullinen kuluiltaan niin en tiedä onko tämä järkevää.
B) Laitan kaikki rahani sijoituksiin, samoihin mihin rahaa olen sijoittanut tähänkin asti.
C) Pidän rahat tilillä pahan päivän varalle. (Olen pitänyt rahat tilillä nyt sen takia koska pelkäsin että joudun taas talveksi pakkolomalle, joten sivukassa olisi antanut minulle helpommat oltavat kun palkkatulot pienenisi 40%:lla. Nyt kuitenkin näyttää että koko talveksi töitä olisi).

D) Joku muu?

Yritän jatkaa nyt blogin päivitystä taas ja sijoittamista haluan myös jatkaa. Katsotaampa myös mitä sijoituksille kuuluu:

"Oikeat" sijoitukseni porskuttaa oikein mukavasti plussalla kaikki, joten hyvin menee. 3v kehitys on huimat +19,30%, joten jotain se minäkin olen oikein tehnyt.

Muistutan edelleen että tämä nordic mining oli alkutaipaleella tehty tyhmä ostos, jonka annan lojua tuolla ja sille saa tapahtua mitä tapahtuu.

Sijoituksien arvo on yhteensä +4493€. Säästössä 3100€ + urakka rahat 1000-1500€. Jos siis laittaisin sijoituksiin säästöni, minulla olisi hyvin pian täynnä 10 000€!!!

4 kommenttia:

  1. BN luottokortti edullinen kuluiltaan? Se on kaikkein kallein luottokortti, 20% vuosikorko!

    VastaaPoista
  2. Itse maksaisin luottokorttivelkaa pois, sijoittaisin osan ja pitäisin jemmassa osan. Näin sinulle jäisi vähän jemmaan, jos ja kun tulee elämässä yllätyksiä. Jääkappi hajoaa tai vastaavaa. Ei tarvitse sitten heti olla luottokorttia höyläämässä. Velkojen lyhennyksestä löytyy hyvä postaus tuolta https://matkallavaurauteen.com/lumipallotekniikalla-velattomaksi Kannattaa tutustua.

    VastaaPoista
  3. Velat pois aina neuvo numero yksi. Jemmarahaa pari tonnia peruskulujen lisäksi oltava niin ei tarttee hermoilla. Sitten sijoituksiin tasaisesti loppuja tästä koronapaniikista ja holdausta vaan vuosia osingot keräten! Monet osakkeet halpaa ku saippua mm. Wärtsilä, Nordea, Stora Enso, jos maltat omistaa ne pitkäjänteisesti, tulee parempia vuosia ajan kanssa...

    VastaaPoista
  4. Niin kuten tuossa mainittiinkin niin BN on aivan törkeän kallis luottokortti, ehdottomasti se ensiksi pois.

    VastaaPoista

TERVETULOA BLOGIINI

Ero, rahat meni, luotto tapissa.. Mitä on tapahtunut?

Aika vaan lentää Hei vaan pitkästä aikaa kaikki lukijat. Aikaa on vierähtänyt yhtäkkiä 1,5 vuotta, enkä ole tehnyt yhtään sijoituksia j...